Na de uitvaart

Na de uitvaart

Ongeveer 10 dagen na de uitvaart neem ik contact met u op voor het maken van een afspraak. Ik hoor graag van u hoe het gaat en samen kijken we terug op de dag van de uitvaart.
Tijdens dit gesprek kijken we waar u mijn hulp verder wenst. Ik kan u adviseren op het gebied van een dankbetuiging. Dit kan middels een kaartje naar de mensen die zijn geweest bij de uitvaart of die een kaart hebben gestuurd. Dit kan natuurlijk ook in de vorm van alleen een dankbetuigingsadvertentie in de krant.

​Wanneer uw dierbare is gecremeerd ontvangt u ongeveer na 30 dagen bericht van het crematorium met de vraag wat er met de as van uw dierbare mag gebeuren. Ik kan mij voorstellen dat u niet gelijk weet wat er met de as mag gaan gebeuren. Er zijn tegenwoordig vele mogelijkheden, u kunt de as uitstrooien bij het crematorium, de as begraven in een urnengraf op een begraafplaats, u kunt de as mee naar huis nemen of misschien wilt u de as wel laten verwerken in een sieraad. Neem de tijd voor het maken van de juiste beslissing.

​Wanneer uw dierbare is begraven ontvangt u van diverse steenhouwers informatie over grafmonumenten. Ook hierbij: neem de tijd voor het maken van de juiste beslissing. Desgewenst kan ik u hierbij adviseren.

​Als de uitvaart achter de rug is moeten er ook diverse administratieve zaken geregeld worden. Hiervoor heeft u vaak de akte van overlijden nodig die u van mij heeft ontvangen. U ontvangt van mij het boekje Gids voor Nabestaanden. Dit is een praktisch hulpmiddel om te kijken wat er allemaal op uw pad komt.